Afvallen begint bij een gezond voedingspatroon

Afvallen begint bij een gezond voedingspatroon

Heb je last van overgewicht of wil je graag wat kilootjes afvallen voordat de zomer begint? Wanneer je wilt afvallen, wordt je bijna duizelig van de hoeveelheid informatie die mensen, boeken of het internet je aanbieden. Zo zijn er miljoenen verschillende manieren, trucjes, diëten en workouts waarmee mensen beweren dat je kunt afvallen. Toch begint afvallen altijd bij een gezond voedingspatroon. Dit is echt het allerbelangrijkste en hier ligt dan ook de basis. Maar wat is een gezond voedingspatroon? Waar bestaat dat precies uit? Wat zijn gerechten die je kunt maken? En hoe maak je deze gerechten? Lees snel verder op antwoord op al je vragen te krijgen! 

Wat is een gezond voedingspatroon?

Wil je afvallen, dus zul je je moeten houden aan een gezond voedingspatroon. Maar wat houdt dit precies in? De Schijf van Vijf kan je houvast bieden bij het bedenken van gezonde maaltijden. In de Schijf van Vijf staan allerlei verschillende producten die je een gezondheidswinst opleveren, zo kunnen ze bijvoorbeeld de kans op ziektes verkleinen. De Schijf van Vijf heeft 5 vakken met daarin gezonde voeding. Dit kan je helpen bij het maken van gezonde keuzes, omdat je dan zeker weet dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Waar bestaat een gezond voedingspatroon uit?

Een gezond voedingspatroon bestaat uit verschillende dingen. Ten eerste moet je zorgen dat je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. De juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten, vitamines etc. Dit kun je ook bijhouden, zodat je bij een tekort eventueel je dieet kan aanpassen of pillen kan slikken. Daarnaast is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je niet over de aanbevolen hoeveelheid calorieën gaat.

Welke gerechten kun je het beste maken?

Wanneer je wilt afvallen, is het verstandig om te stoppen met eten bij restaurants of eten bestellen. Je weet tenslotte niet wat er precies in deze gerechten zit qua voedingsstoffen en calorieën. Kook je zelf, dan heb je hier compleet controle over. Wanneer je gaat koken, kun je er zelf voor zorgen dat je kookt met de juiste producten, zoals veel groentes. Maak gebruik van verse producten, ga voor light versies met minder vetten en suikers en ga voor volkorenproducten. Daarnaast is koken ook hartstikke leuk. Neem er de tijd voor en probeer nieuwe recepten uit. Gerechten waarmee je af kunt vallen, hoeven ook zeker niet saai te zijn. Ga voor heerlijke gevulde salades, curry’s of gegrilde groenten met verse vis.

Hoe maak je deze gerechten?

Wanneer je wilt afvallen en daarvoor je voedingspatroon wilt aanpassen, moet je beginnen in de keuken. Zorg dat je de juiste producten en apparaten in huis hebt om heerlijk gezonde maaltijden te maken. Denk hierbij aan goede pannen, een fornuis en een combimagnetron. In de beste combimagnetron kun je niet alleen je maaltijden opwarmen, maar het is daarnaast ook te gebruiken als oven. Een combimagnetron is ideaal om voorbereide maaltijden op te warmen die je aan het begin van de week hebt voorbereid zodat je elke dag alvast een gezonde maaltijd klaar hebt. Hierdoor zul je minder snel moe en hongerig fastfood bestellen. In de combimagnetron kun je ook gezonde groenteschotels bakken.