Dieet of levensstijl?

Dieet of levensstijl

Veel mensen houden van dromen over het idee van verandering. Daarom spreekt het idee van diëten velen van ons ook erg aan. Je stel jezelf vragen zoals: “Als ik tien kilo lichter zou zijn, hoe zou mijn leven er dan uit zien?”.

Maar voor de grootste groep blijft het bij het idee. De echte overtuiging die je nodig hebt voor een gezond dieet en gezond afvallen ontbreekt om te doen wat nodig is.

Het draait allemaal om het veranderen van je levensstijl

Waar het allemaal op neer komt is hoe we leven en de keuzes die we maken. Een gezond dieet volhouden is het veranderen van je levensstijl, en niet iets dat je kunt bereiken binnen 3 weken of je krijgt je geld terug.

Het gaat niet om het idee, maar om de waarheid. Dit zijn de enige twee vragen die jij jezelf moet stellen: Eet ik wat goed is voor mijn lichaam? Beweeg ik voldoende om het bloed sneller door mijn lichaam te laten stromen?

Als je op minimaal één van die twee vragen ‘nee’ moet antwoorden dan zal de verandering nooit komen en blijf je alleen maar dromen van het idee. Hou jezelf niet voor de gek door te denken dat je er alleen met een tijdelijk dieet komt. Een gezond dieet en een gezonde levensstijl zijn verbintenissen voor de rest van je leven. Niet meer en niets minder. Ben jij klaar voor die toewijding?