Je lichaam resetten met een detox sapkuur

Je lichaam resetten met een detox sapkuur

Veel mensen leiden mede dankzij een veeleisende baan, opgroeiende kinderen en vele andere verplichtingen een zeer dynamisch, maar ook erg druk leven. In al deze hectiek is het bepaald niet altijd eenvoudig om ook nog eens gezond te blijven koken en eten. Dat is uitermate zonde, want je keuzes omtrent je voedsel hebben een grote invloed op je prestaties en op hoe je je voelt.

Zeker als je eigenlijk net iets te vaak ongezonde dingen eet kun je weleens het gevoel hebben dat je lichaam een reset nodig heeft. Door zo’n reset zorg je ervoor dat je lijf eindelijk de gelegenheid krijgt zich te ontgiften. Problemen in de maag en de darmen kunnen daarmee worden opgelost. Denk hierbij vooral aan ontstekingen in het darmkanaal. Een dergelijke reset kun je bij uitstek verwezenlijken via een zogeheten detox sapkuur. Dit is een kuur van een aantal dagen waarbij je louter gezonde groente- en fruitsappen tot je neemt. Sappen die bij zo’n kuur passen bestel je doorgaans bij een organisatie die zich in deze kuren heeft gespecialiseerd.

Wat doet een detox sapkuur nog meer met je?

Wanneer je een aantal dagen een 3- tot 7-daagse sapkuur tot je neemt die van groenten en fruit zijn gemaakt, dan krijg je al die tijd in principe geen vetten, koolhydraten en andere calorieën binnen. Daarmee vormt een detox sapkuur ook een van de snelste manieren om gewicht te verliezen. Voor mensen met overgewicht is het dus zeer interessant om zo’n sapkuur te overwegen.

Verder voelt menigeen zich na een dergelijke kuur van sappen een stuk gezonder. Men voelt zich dan merkbaar beter, fitter en vitaler. Dat typische, opgeblazen gevoel in de buik is dan ook weg. Uiteraard zet dit je dan aan het denken over het voedingspatroon dat je er voorheen op nahield. Bij veel mensen leidt een detox sapkuur dan ook tot een structureel gezonder voedingspatroon.

Belangrijke informatie over de sappen van een dergelijke kuur

Wanneer je voor een aantal dagen al je voedsel vervangt door een aantal sappen, dan spreekt het voor zich dat deze sappen aan een aantal strenge voorwaarden moeten voldoen. Zo moeten deze sappen zo veel mogelijk vitaminen en mineralen te bieden hebben.

Om hiervoor te zorgen dient de aanbieder van de sappen ervoor te zorgen dat de gebruikte groenten en fruitsoorten koud geperst worden. Met koud geperst bedoelen we dat de groenten en fruit rauw en onverhit moeten worden geperst. Alleen dan kun je als gebruiker namelijk optimaal profiteren van alle vitaminen en mineralen.

Bovendien zou het ideaal zijn als je van verschillende sappen (met dus ook verschillende samenstellingen) gebruik kunt maken. Hierdoor krijg je namelijk zo veel mogelijk verschillende groenten en fruitsoorten binnen. Daarmee wordt het aanbod aan vitaminen en mineralen zo compleet mogelijk.

Zo bereid je je goed voor op een sapkuur

Als je van je detox sapkuur een succes wilt maken, dan is een goede voorbereiding belangrijk. Dikwijls bestaat een goede voorbereiding uit de volgende acties:

  • Drink de dagen voorafgaand aan de kuur (meer dan) voldoende water.
  • Drink de dagen voor de kuur begint alvast regelmatig groente- en fruitsappen.
  • Neem de dagen voor de kuur zo min mogelijk bewerkt voedsel.
  • Probeer goed uitgerust aan de kuur te beginnen.

Naast de bovengenoemde tips, is er nog een hele lijst met tips voor de voorbereiding van een detox sapkuur. Met de juiste detox coaching zorg je er ook nog eens voor dat je geen ongezonde eetgewoonten aanleert of de verkeerde dingen doet.