Snurken door overgewicht

Snurken door overgewicht

Veel mensen hebben last van snurken tijdens hun slaap. Zeker als je partner snurkt kan dit erg vervelend zijn en je nachtrust negatief beïnvloeden. Je valt moeilijk in slaap en je wordt wakker door het geluid. De invloed van slapen moet je zeker niet onderschatten. Een goede nachtrust is net zo belangrijk voor je gezondheid als gezonde voeding en voldoende beweging. Snurken kan ook veroorzaakt worden door overgewicht. Heb jij of je partner hier last van? Wat veroorzaakt het snurken? En wat zijn de oplossingen tegen snurken door overgewicht? Lees snel verder voor de antwoorden op deze vragen!

Oorzaak snurken door overgewicht

Veel Nederlanders hebben last van overgewicht. Overgewicht komt bij mannen vaker voor en neemt toe naarmate ze ouder worden. Overgewicht kan een belangrijke oorzaak zijn van snurken. Snurken door overgewicht komt dan ook met name voor bij mannen. De oorzaak hiervan ligt bij de ligging van het overtollig vet bij mannen. Bij mannen wordt overtollig vet namelijk opgeslagen in de nek en buik. De vetopslag in de nek zorgt ervoor dat de wanden van de keelholte verdikken. Daarnaast druk het overtollig vet in de nek tegen de keel aan waardoor de luchtwegen geblokkeerd worden. Door deze blokkering wordt het snurken veroorzaakt.

Bestrijd je overgewicht door een gezond dieet en beweging

De eerste oplossing zou natuurlijk zijn om het overgewicht te bestrijden. Een gezond gewicht is enorm belangrijk voor je gezondheid en het vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Je overgewicht bestrijden kan op verschillende manieren. Zo kun je eetpatroon aanpassen en op een dieet gaan. Zorg ervoor dat je je calorie inname beperkt en enkel goede voedingsstoffen binnen krijgt en zo minder mogelijk vet. Daarnaast is het ook belangrijk om te gaan bewegen. Dit kan verschillen van een wandeling iedere dag tot flinke work-outs in de sportschool. Je levensstijl omgooien kan moeilijk zijn, dus pak dit dan ook op je eigen tempo aan en doe het stap voor stap. Dit is de enige manier waarop je het lang kan volhouden.  Maar er kunnen diverse redenen zijn waardoor niet om af te vallen. Gewicht verliezen gebeurt natuurlijk ook niet in een paar dagen, dus van het snurken zul je nog wel een tijdje last hebben. In dat geval zijn er middelen om het snurken te verminderen, zodat jij of je partner weer een goede nachtrust kunnen pakken.

Verminder snurken door een snurkbeugel

Snurken wordt vaak veroorzaakt door de houding van je tong. Je tong zakt tijdens het slapen namelijk naar achter. Hierdoor sluit je gedeeltelijk je luchtwegen af. Dit gebeurt snel wanneer je op je rug slaapt. Overgewicht kan dit verergeren. Een anti snurk beugel kan hiervoor de oplossing zijn. Deze snurkbeugel zorgt ervoor dat de onderkaak naar voren wordt geduwd. Hierdoor komt er spanning op je spieren te staan en blijven je luchtwegen vrij. Het is lastig om door je mond te ademen met een snurkbeugel. Je hebt dus wel een goed neusademhaling nodig om een snurkbeugel te gebruiken. Snurkbeugels zijn verkrijgbaar in diverse maten, let hierbij op de grootte van je kaak.