Tips om thuis aan je conditie te werken

Tips om thuis aan je conditie te werken

We doen er alles aan om gezond te blijven. We proberen gezond te eten en voldoende te bewegen. Helaas zijn de sportscholen door de coronacrisis momenteel al een paar maanden gesloten en zijn we meer aan huis gebonden. Gelukkig is sporten vanuit huis ook heel goed mogelijk en daar wil ik het graag met je over hebben. In dit artikel ga ik dieper in op hoe je thuis je conditie kunt verbeteren, want hoe doe je dat precies? 

Bron: https://www.tunturi.com/nl

Waarom je conditie zo belangrijk is

Een goede conditie heeft te maken met de staat van je hart en je longen. Als je hart en je longen goed functioneren, zijn ze in staat om meer zuurstof op te nemen. Zuurstof komt vervolgens terecht in je bloed en stroomt door naar je spieren. Als je een goede conditie hebt raak je minder snel vermoeid, heb je een grotere stressbestendigheid, is de kans op hart- en vaatziekten kleiner en heb je een betere weerstand tegen bepaalde ziektes. Genoeg belangrijke voordelen dus!

Aan de slag

Cardiotraining is de ideale manier om aan je conditie te bouwen omdat deze training speciaal gericht is op het trainen van je hart- en vaatstelsel. Daarnaast verbrand je met cardiotraining ook nog eens een hoop calorieën. Ideaal dus als je ook nog eens af wilt vallen! 

Cardiotraining met fitnessapparatuur

Voor het doen van cardiotraining heb je verschillende mogelijkheden. De meest doeltreffende manier om te werken aan je conditie, is met behulp van de juiste 

fitnessapparatuur. Voor cardiotraining zijn onder andere de hometrainer en de crosstrainer erg geschikt. Een voordeel van de crosstrainer ten opzichte van de hometrainer is dat je er je hele lichaam mee traint! Met de crosstrainer werk je bovendien aan een betere balans. Zowel de hometrainer als de crosstrainer zijn ook nog eens ideaal om thuis te gebruiken, want ze nemen maar weinig ruimte in beslag. 

Ben je zelf op zoek naar fitnessapparatuur? Deze crosstrainer van Tunturi is ideaal voor thuisgebruik!

Cardiotraining zonder fitnessapparatuur

Ondanks het feit dat fitnessapparatuur een stimulerende werking heeft als het gaat om het opbouwen van conditie, kun je er ook voor kiezen om zonder apparatuur aan de slag te gaan. Er zijn namelijk ook een hoop oefeningen die je zonder apparaten kunt doen. Je kunt denken aan touwtjespringen, de lunge-sprong en de schaatssprong. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een stevige wandeling in de frisse lucht!