Zo kook je gemakkelijk gezonder

Zo kook je gemakkelijk gezonder

Ben je al een tijdje bezig met gezonder eten en denk je dat het tijd is voor een volgende fase? Dan is het goed om eens te kijken naar enkele simpele stappen die je kan zetten om nog gezonder te eten. Door enkele ingrepen te doen, kan je namelijk een flink stuk verder komen. Een goede mixer kan je bijvoorbeeld helpen om meer groente en fruit binnen te krijgen. Er zijn echter nog veel meer voorbeelden. Een aantal daarvan vind je op deze plek. Die kan je dan direct ook toepassen.

Het voordeel van de mixer

Laten we met het voorbeeld van de mixer beginnen. Een stijlvolle keukenmixer bestellen doe je niet alleen omdat het zo mooi staat in je keuken. Je eigen maaltijden klaarmaken is vrijwel altijd gezonder dan kiezen voor kant-en-klaar opties. Bovendien is het ook nog eens zo dat je de mixer kan gebruiken om wat extra stappen te zetten. Het mengen van groente en fruit tot een gezonde smoothie bijvoorbeeld. Dit is een simpele manier om meer gezonde producten binnen te krijgen. Daarom is deze kleine investering in jouw leven juist heel veel waard. Dat maakt het ook wel aantrekkelijk.

Maak een plan

Het is ook slim om volgens een plan te werken. Het kopen en klaarmaken van ongezonde gerechten komt vaak voort uit het feit dat je niets in huis hebt en dan nog even snel tussen al je drukke bezigheden door van alles gaat halen. Dan is het juist slim om al het een en ander in huis te hebben. Door vooraf te bepalen wat je allemaal maakt, kan je er ook zeker van zijn dat je je daaraan houdt. Waardoor je dus gemakkelijker gezonder kan eten. Zonder dat het je veel meer werk hoeft te kosten.

De techniek van het preppen

In het verlengde van het plan ligt het preppen. Misschien ben je hier niet mee bekend. Dit wordt vooral gebruikt door krachtsporters en mensen die veel met fitness bezig zijn. Voor hen is wat ze eten en op welk moment ze dit doen essentieel om hun prestaties te bevorderen of figuur te behouden. Daarom maken zij het eten dat in het plan staat vaak alvast klaar, om dit dan vervolgens in bakjes te bewaren voor de verschillende eetmomenten. Dit kan als je gezond wilt eten ook een uitkomst zijn, want je hebt het dan gewoon altijd klaarliggen om te gebruiken.

Zoek simpele gerechten

Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je het gezond koken en eten blijft volhouden, dan is de truc om het jezelf vooral niet te moeilijk te maken. Er zijn voldoende recepten te vinden die helemaal niet lastig zijn, maar die er wel voor zorgen dat jij gewoon op een gezonde manier kan eten. Wanneer het je goed lukt om deze te maken, dan wordt de drempel om het vol te houden ook wat lager. Vervolgens kan je dan vanzelf ook naar de iets moeilijkere gerechten overstappen en daarmee aan de slag gaan om gezond te eten.