Zo weeg je jezelf op de juiste manier

Zo weeg je jezelf op de juiste manier

Voor veel mensen is de weegschaal hun grootste vijand. De meesten zouden het ding dan ook met liefde en plezier uit het raam donderen. Toch kan het ook een handig toestel zijn om efficiënt je gewicht in de gaten te houden en misschien wel wat kilo’s kwijt te raken. Het is dan wel de bedoeling dat je jezelf op de juiste manier weegt. In dit blog vertellen we er meer over.

Waarom jezelf regelmatig wegen?

Het weegmoment is voor veel mensen die wensen af te vallen – op zijn zachts gezegd – niet hun favoriete moment van de dag. Het is echter wetenschappelijk bewezen dat dagelijks wegen met de beste personenweegschaal motiveert om gewicht te verliezen of om het juiste gewicht te behouden. Het wegen helpt je namelijk herinneren wat je doelen precies zijn. Door je bewust bezig te houden met je doelen, is de kans groter dat je deze daadwerkelijk bereikt.

Het is daarbij belangrijk dat het wegen zo nauwkeurig mogelijk gebeurt. Anders heb je immers niet de juiste cijfers om te vergelijken en krijg je een vertekend beeld van je gewichtsverloop. Daarbovenop geldt: hoe meer dagen in de week je meet, hoe betrouwbaardere data je hebt voor de weekgemiddelden.

Wanneer kun je jezelf het beste wegen?

Om een goed beeld van je vooruitgang te krijgen, is het belangrijk om jezelf altijd op dezelfde momenten te wegen. Het beste is om jezelf ’s ochtends te wegen, nog voordat je iets hebt gegeten of gedronken en nadat je naar het toilet bent geweest – een volle blaas en/of darmen heeft namelijk invloed op je gewicht. In de ochtend weeg je meestal het lichtst, omdat je lichaam vocht verliest tijdens het slapen. Je lichaam draagt dan bovendien nog niet het gewicht van maaltijden met zich mee. Weeg jezelf ook vóór het douchen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je gewicht (in kleine mate) toeneemt. Meer informatie op Best-verkochte.nl.

Zo weeg je jezelf op de juiste manier

Jezelf wegen klinkt wellicht simpel, maar het is wél ontzettend belangrijk dat je jezelf op de juiste manier weegt. Doe je dit niet, dan kan dit leiden tot een onnauwkeurige meting en een hoop frustratie. Alleen door consequent nauwkeurig te meten kun je je vooruitgang daadwerkelijk bijhouden. Hieronder vind je je een aantal tips voor hoe je op de juiste manier op de weegschaal staat. 

  • Draag altijd zo min mogelijk kleding als je op de weegschaal gaat staan
  • Gebruik altijd dezelfde weegschaal.
  • Ga rustig op de weegschaal staan.
  • Zorg dat je zoveel mogelijk in het midden van de weegschaal staat.
  • Probeer zo stil mogelijk te staan.
  • Zet je voeten naast elkaar. Zorg dat het gewicht goed verdeeld is over beide voeten. Let erop dat je voeten plat op de weegschaal moeten staan.
  • Sta rechtop tijdens het wegen. Lees het gewicht af door je hoofd naar beneden te draaien en niet door je knieën te buigen.